staples-logo-white

Washspace - Maailmanluokan saniteettitilat

The Power of WASHSPACE

Tämän päivän puhutuimmat yritykset ovat usein yhtä tunnettuja toimistotiloistaan kuin tuotteistaan. Heillä on liukumäkiä, palotankoja kerrosten välissä, vaahtomuovialtaita, gourmet-kahviloita, videopelinurkkauksia tai koiria työkavereina. 

Mutta entä toimiston kaikkein tärkeimmät tilat – siis saniteettitilat? Ne ovat toimiston ainoa paikka, jossa käyvät kaikki toimitusjohtajasta harjoittelijaan monta kertaa päivässä. Tästä huolimatta yrityspäättäjät eivät useinkaan panosta niiden ulkonäköön ja vaikutelmaan. 

Viihtyisät ja puhtaat saniteettitilat voivat auttaa vähentämään kalliiksi käyviä ja työntekijöiden tuottavuutta heikentäviä sairastumisia, parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tehdä ratkaisevan vaikutuksen asiakkaisiin ja vierailijoihin.  Tässä me astumme kuvaan.

Näillä vinkeillä huolehdit hygieniasta ja vältät stressiä koronapandemian aikana

1. Varmista puhdas ympäristö

Tieteellisessä The Lancet Microbe -aikakauslehdessä julkaistussatutkimuksessatarkasteltiin, miten kauan koronavirus säilyy hengissä eri pinnoilla. Virus hävisi kankaalta ja puupinnoilta kahdessa päivässä ja muovi- sekä teräspinnoilta seitsemässä päivässä. Tutkijoiden mukaan Wuhanin koronaviruskanta levisi nopeasti, koska se säilyy hengissä pinnoilla ja esineissä, joita kosketetaan usein. Tällaisia ovat esimerkiksi WC-paperitelineet, pesualtaat, WC-koppien seinät, käymälöiden ovenkahvat ja saippua-annostelijat. Työntekijöiden on tiedostettava saniteettitilojen tiheä siivoustarve ja muutettava hygieniakäytäntöjään niin, että siivousrutiineista voidaan huolehtia tehokkaasti.

2. Edistä hyvää käsihygieniaa

Kaikki tietävät, että käsihygienia on kaiken a ja o ja että säännöllinen käsienpesu auttaa estämään koronaviruksen leviämistä. Mikro-organismit – bakteerit ja virukset, joita ei näe paljaalla silmällä – leviävät 80-prosenttisesti käsien kautta. Siksi on erityisen tärkeää minimoida erilaisten pintojen koskettelu. Kosketustyökalu toimii käden jatkeena, ja siitä voi olla apua ovien avaamisessa ja erilaisten laitteiden koskettamisessa. Se myös muistuttaa käsienpesusta tehokkaimpana tapana ehkäistä tartunnat.

WHO:n suositusten mukaan toimistoissa tulisi asettaa käsienpesua sekä aivastus- ja yskimishygieniaa koskevat ohjeet selvästi näkyville. Tämän lisäksi suositellaan muutakin selkeää viestintää, kuten työterveys- ja -turvallisuusvastaavien antamaa opastusta, palavereissa tapahtuvaa tiedotusta ja intranetissä jaettavia tietoja. TohtoriEvelien Rutgershuomauttaa, että märät kädet voivat levittää jopa tuhat kertaa enemmän bakteereja kuin kuivat ja että bakteerit voivat nopeasti levitä WC:stä muille pinnoille, jos kädet jäävät vähänkin kosteiksi. Kuivaa siis kädet huolellisesti ja vaihda kuumailmapuhallin paperipyyhkeeseen. ”Käsien hankaaminen paperipyyhkeellä vähentää bakteereja”, Rutgers selostaa. “…Jopa enemmän kuin eurooppalaisessa EN 1499 -standardissa. Jos mahdollista, käytä automaattihanaa. Jos ei, sulje hana käsipyyhkeellä ja heitä pyyhe sitten poljinroskakoriin, johon ei tarvitse koskea käsin.”

3. Ohjeet näkyville

Kun liikumme muiden joukossa, meidän täytyy noudattaa turvavälejä koskevia ohjeita ja suosituksia. Tämä on tärkeää myös WashSPACE-tiloissa, joiden sisäänkäyntien luona on oltava toimintaohjeet. Ruuhkien välttäminen on olennaisen tärkeää. Siksi strategisiin paikkoihin on kiinnitettävä selkeät ohjeet, joissa kerrotaan, miten monta ihmistä saniteettitiloissa saa olla kerrallaan. Henkilöstön ja asiakkaiden toimintatapojen muuttaminen sekä johdonmukainen toiminta työpaikalla ovat keskeisiä tekijöitä koronaviruksen leviämisen hidastamisessa.

Haluaisitko tehostaa hygieniastrategiaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ota yhteyttä sivun alaosan lomakkeella tai olemalla yhteydessä yhteyshenkilöösi jo tänään ja aloita valmistautuminen.

Kaikki tarvitsemasi työympäristöratkaisut yhdeltä kumppanilta ja vastuullisesti

Löydä kaikki tarpeellinen työympäristöösi – missä ikinä työskenteletkin. Kumppaninamme saat käyttöösi palvelut ja työkalut, joilla pystyt vaikuttamaan positiivisesti sekä työtilojesi toimivuuteen että ympäristöön. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme, eri ratkaisuista ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi toimivan työtilakokonaisuuden.

Laitetaanko tilasi toimimaan?