staples-logo-white

Ympäristö ja kierrätys

Toimintaa ympäristön puolesta

Haluamme pitää huolta ympäristöstämme ja vaikuttaa siihen positiivisesti omalla toiminnallamme. Pyrimme pienentämään toimistomme hiilijalanjälkeä, tehostamaan energian käyttöä toimipisteissämme, kierrättämään tehokkaasti ja hoitamaan kuljetukset mahdollisimman ekologisesti.

Autamme myös asiakkaitamme toimimaan ympäristöystävällisesti kierrätysratkaisujemme ja Easy on the planet asiakasohjelmamme kautta.

Green office

Olemme ympäristötekoihin sitoutunut työyhteisö ja Helsingin toimistomme on WWF:n Green office sertifioitu. Green office toiminnan kautta pyrimme pienentämään toimistomme hiilijalanjälkeä. Sertifikaatti on tunnustus siitä, että organisaatiomme ympäristöjärjestelmän toiminta vastaa ulkoisesti asetettuja kriteerejä ja olemme sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen.

Energian käyttö toimipisteissämme

Seuraamme toimipisteidemme energiankulutusta ja teemme muutoksia mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja suosien. Olemme vaihtaneet valaistusta osassa toimipisteitämme liiketunnistimilla toimivaksi ja energiaa säästäväksi. Omassa kiinteistössämme, Tuusulan logistiikkakeskuksellamme, käytämme ympäristöystävällistä tuulisähköä, sekä uusiolämpöä. Lisäksi hyödynnämme laitteista aiheutuvaa hukkalämpöä logistiikkakeskuksen tilojen lämmityksessä.

Kierrätys

Kierrätys on meille tärkeä asia ja pyrimme vaikuttamaan jätteiden hävittämisestä aiheutuvaan ilman, veden ja maan saastumisen ehkäisemiseen, kierrättämällä toiminnastamme aiheutuvat jätteet ja materiaalit mahdollisimman tehokkaasti. Kehitämme kierrätystä ja seuraamme sen toteutumista mm. kierrätysraporttien ja sisäisten auditointiemme kautta. Uusiokäytämme lähetyksissämme meille saapuvat, hyväkuntoiset lähetyslaatikot, niiden murskaamisen sijaan. Tarjoamme asiakkaillemme kierrätysohjelmiemme avulla mahdollisuuden kierrättää juomapakkaukset, paristot, sekä laser- ja mustekasetit. Myymälöissämme on myös kaikille avoimet SER-kierrätyspisteet.

Kuljetusratkaisumme

Käymme jatkuvaa vuoropuhelua kuljetusyhteistyökumppaniemme kanssa löytääksemme ympäristöystävällisiä kuljetusratkaisuja. Yhdistelemme toimituksia, ohjaamme asiakkaitamme vähentämään pientilausten määrää, sekä tehostamme toimitusten jakelureittejä. Tällä hetkellä kuljetuksissamme on mm. käytössä polttoaineena Neste MY uusiutuva diesel. Lisäksi kuljetuskalustona on käytössä myös sähkö- ja maakaasukäyttöistä kalustoa, sekä pitkän matkan kuljetuksiin HCT (High Capacity Transport) täysperävaunuyhdistelmiä, jolloin saamme toimitettua yhdellä kertaa enemmän tuotteita, useamman ajokerran sijaan. Osallistumme lisäksi päästökompensointiin ja osa tuontikuljetustemme päästöistä hyvitetään Gold Standard -sertifioiduissa päästökompensaatiohankkeissa.

Easy on the Planet™ -ohjelma

Palkitsemme ympäristöystävällisiä tuotteita suosivat ja pientilausten määrää vähentävät asiakkaamme, istuttamalla puita heidän puolestaan. Olemme istuttaneet asiakasohjelman kautta jo yli miljoona puuta!

Lue lisää

Plant for the planet

Staplesin tekee kansainvälisesti yhteistyötä Plant for the planet hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Järjestö on istuttanut jo yli 14 miljardia puuta ympäri maailman ja kouluttanut kymmeniä tuhansia lapsia omien paikallisyhteisöjensä ilmastolähettiläiksi.

Lue lisää