staples-logo-white

Työntekijämme ja yhteiskuntavastuu

Vastuullinen työnantaja

Uskomme, että yksilö on tärkein tekijä vastuullisuuden toteutumisessa ja haluamme antaa jokaiselle staplesilaiselle mahdollisuuden toimia konkreettisesti kestävän tulevaisuuden eteen. Olemmekin perustaneet työryhmän kehittämään vastuullisuusasioistamme ja lähdimme myös mukaan Suomen kattavimpaan työelämän vastuullisuuskampanjaan, kehittääksemme vastuullisuustoimintaamme.

 

Vastuullinen työnantaja kampanja rakentaa yhdessä työnantajien kanssa vastuullisempaa työelämää Suomeen nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullisuus on meille Staplesilla vahva arvo, joka koskettaa kaikkia työntekijöitämme joka päivä.

Vastuullinen työnantaja -kampanja konkretisoi työelämän vastuullisuuden kuuteen periaatteeseen, joita kehittämällä pystymme rakentamaan entistä vastuullisempaa työyhteisöä.

Vast_Tyonantaja_vari_rgb

 

Meillä vastuullisuuskampanjan kuusi periaatetta toteutuvat seuraavasti:

Syrjimättömyys

Me olemme kaikki erilaisia ja yhdenvertainen sekä oikeudenmukainen kohtelu on hyvinvoivan työyhteisön perusta. Staplesilla on kirjattu Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma, jota pidetään yllä yhdessä henkilöstönedustajistomme kanssa. Toimistomme on lisäksi virallisesti Syrjinnästä vapaata aluetta. Toimistomme seinältä löytyy Syrjinnästä vapaa alue -merkki, joka kertoo halustamme suhtautua syrjintään ja yhdenvertaisuuteen vakavasti.

Työelämän tasapaino ja hyvinvointi

Elämässä voi tapahtua kaikenlaisia käänteitä, jotka saattavat vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin sekä jaksamiseen myös työpaikalla. Me Staplesilla joustamme parhaamme mukaan henkilöstön elämän eri vaiheissa. Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja pitämään hyvinvoinnistaan huolta keskellä työpäivää. Kannustamme myös lähtemään palaverin aikana kävelylle, mikäli se on vain mahdollista. Tuemme henkilöstöä liikunta- ja kulttuuriedun kautta ja huvitoimikuntamme järjestää mukavaa yhteistä tekemistä. Etäaikana olemme ilahduttaneet henkilöstöämme kotiin toimitetuilla pienillä yllätyksillä ja kokoonnumme säännöllisesti koko henkilöstön yhteisille, virtuaalisille iltapäiväkahveille.

Esihenkilötyöhön panostaminen

Hyvä esihenkilö on läsnä työntekijöiden arjessa ja kiinnostunut työpaikan päivittäisistä tapahtumista. Ihmislähtöinen, kuunteleva esihenkilötyö on iso osa vastuullista työnantajuutta. Panostamme esihenkilöidemme koulutukseen ja olemme rakentaneet prosessin ja seurannan säännöllisille esihenkilön ja työntekijän välisille keskusteluille.

Työn merkitys ja työssä kehittyminen

Meille on tärkeää että henkilöstömme kokee työpanoksensa ja työn sisältönsä merkitykselliseksi. Pyrimme mahdollistamaan työntekijöidemme kehittymisen ja jatkuvan oppimisen, sekä tunnistamme ja kuuntelemme henkilöstön toiveita säännöllisesti käytyjen keskusteluiden kautta. Mittaamme työntekijöidemme suositteluindeksiä ja teetämme henkilöstölle erilaisia kyselyjä, joiden pohjalta kehitämme toimintaamme.

Tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus

Palkka on tärkeä motivaatiotekijä, joka lisää myös työn merkityksellisyyden kokemusta. Me Staplesilla ajattelemme, että tehdystä työstä tulee aina saada asianmukainen korvaus. Kannustamme henkilöstöämme keskustelemaan palkasta säännöllisin väliajoin ja huomioimme palkkauksen erityisesti työntekijän kehittyessä.

Hyvä hakijakokemus

Haluamme panostaa hyvään hakijakokemukseen ja näemme, että jokainen hakija on arvokas. Viestimme asianmukaisesti rekrytointien etenemisestä kaikille hakijoille ja myös siinä tilanteessa, kun hakija ei tule valituksi paikkaan.

Vuoden työympäristöteko kilpailu ja vuoden Paras työpaikka

Lähdimme mukaan Vuoden työympäristöteko 2021 kilpailuun, jonka kriteerit puhuttelevat meitä suuresti: Käyttäjälähtöisyys, Vastuullisuus, sekä Edelläkävijyys ja Innovatiivisuus.

Olemme muokanneet työympäristömme nykyaikaseksi. Toimistoltamme löytyy viherseiniä, työpisteen- ja työtilojen etävarausjärjestelmä, jonka lisäksi olemme panostaneet etätyön mukanaan tuomiin muutoksiin tarjoamalla työntekijöillemme kalusteet ja työtarvikkeet kotiin. Pidämme tiiviisti yhteyttä henkilöstöön ja olemme lisänneet esihenkilöiden ja henkilöstön välisiä kahdenkeskisiä keskusteluja, innostavia haasteita ja kilpailuja unohtamatta.

Mittaamme ja kehittämme myös työntekijäkokemustamme Great place to workin kautta.

Ehkäpä olemmekin vuoden 2021 Paras työpaikka!

Edut Staplesilaisena ja yhdessä tekeminen

Haluamme olla vetovoimainen työnantaja ja henkilöstömme viihtyvän Staplesilla. Tarjoamme työntekijöillemme erilaisia etuja, kuten virike- ja lounasedun, palkallisen muuttovapaan ja muuttoautonkin saa halutessaan lainaksi logistiikkakeskukseltamme. Muistamme henkilöstömme merkkipäiviä sekä palkitsemme erikseen hyvästä ideasta tai erityisestä työpanostuksesta.

Ymmärrämme, että elämässä voi tulla kaikenlaista yllättävää ja odottamatontakin vastaan. Tätä varten meillä on henkilöstöllemme tarjolla erilaisia vakuutuksia, palveluita ja joustoja, kuten Auntie -mielen hyvinvointipalvelu, sairaskuluvakuutus, isovanhempainvapaa kun perheeseen syntyy lapsenlapsia, sekä sairaan vanhemman hoitovapaa. Tuemme eri ikäisten työntekijöidemme työssä jaksamista, esimerkiksi Konkarit -ryhmän kautta.

Tiimipäivät ja tapahtumat

Vuosittain vietämme yhteishenkeä nostattavia tiimipäiviä ja huvitoiminkunta keksii mukavia aktiviteetteja.

Viime vuoden poikkeusoloissa järjestettiin Vuoden kotoisin pikkujoulushow, jossa ilta huipentui yksityiseen Lauri Tähkän live stream konserttiin. Olemme myös viettäneet yhteistä Unelmien työpäivää, etänä järjestetyn stand-upin äärellä.

1200-628-featured-image

 

Modernia työhyvinvointia

Kannustamme henkilöstöämme pitämään itsestään huolta, sekä liikkumaan työpäivän aikana. Tätä varten hankimme kaikille halukkaille aktiivisuusrannekkeet ja haastoimme toisemme Askelahmattihaasteessa. Kartoitamme myös parhaillaan työsuhdepolkupyöräetua.

Koska työnteko siirtyi pääosin koteihin, olemme kustantaneet työntekijöillemme hyvät etätyövälineet ja kalusteet, kuten esimerkiksi hyvät työtuolit ja säädettävät sähköpöydät. Kilpailimme myös inspiroivimmasta etätyökuvasta, jossa voittajat palkittiin kirkasvalolampuilla.

Staples suhtautuu työntekoon nykyaikaisesti ja meillä suurin osa voi työskennellä paikasta riippumatta. Moni meistä työskenteleekin esim. mökiltä käsin ja yksi työntekijöistämme jopa muutti reiluksi vuodeksi Saksaan jatkaen työskentelyä sieltä.

Yhteiskuntavastuu

Lahjoitamme vuosittain työtunteja hyväntekeväisyyteen yhteiskuntavastuupäivien muodossa. Yhteiskuntavastuupäivänä työntekijämme voivat mennä työskentelemään valittuihin hyväntekeväisyyskohteisiin 5,5h ajaksi, joka katsotaan täydeksi palkalliseksi työpäiväksi. Kohteena on esimerkiksi ollut SPR:n kontti.

Olemme tehneet myös yhteistyötä Lasten klinikoiden Kummien kanssa ja myyntihenkilöstömme osallistui Myynti tekee hyvää kampanjaan, jossa keräsimme meidän ammattitaitoisen myyntitiimin saamaan inspiroivaa koulutusta, sekä samalla keräämään lahjoituksia asiakkailtamme. Päivä oli menestys!

Näemme, että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus johon haluamme panostaa. Siksi olemme tänä vuonna syventämässä hyväntekeväisyystoimintaamme Hope ry:n kanssa, jotta lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Olemme esimerkiksi lahjoittaneet käytöstä poistuvia toimistotarvikkeita ja annamme kannettavia tietokoneita Hope ry:lle, tyhjennettyinä ja ohjelmat valmiina asennettuina, sitä mukaan kun niitä vapautuu käytöstämme.

Lähdimme tänä vuonna myös mukaan tukemaan Team Rynkeby - God morgon pyöräilyjoukkuetta. Projektissa joukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät sen yhteydessä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi syövän tutkimukseen sekä syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä tukemiseen.