When your space works, everything works.

plan-c-logo

Paluu työpaikalle - kaikki tarvittava muuttuviin työympäristöihin

Aloitetaan puhtaalta pöydältä

Maailma on muuttunut. Kun yritysten työntekijät saavat palata työpaikoilleen, alkaa suurin töihinpaluukausi sitten toisen maailmansodan. Tämä vaatii lukuisilta työnantajilta toimenpiteitä, jotta työympäristöistä tehdään hygienisiä ja toimivia - missä ikinä ne sijaitsevatkaan.

Me Staplesilla olemme työympäristöjen asiantuntijoina valmiita auttamaan sinua turvallisen työympäristön luomisessa. Tämä on plan C -  paluu työpaikoille, jotta työntekijät voivat tehdä töitä turvallisin mielin. 

Staples-Hygieenisen-Toimiston-Muistilista

Miten teen työpaikastani turvallisen ja toimivan?

Uusi tilanne vaatii työnantajilta toimenpiteitä, jotta työympäristöistä tehdään hygienisiä ja toimivia. Tästä syystä laadimme sinulle yksityiskohtaisen maksuttoman oppaan siitä, kuinka teet työympäristöstäsi turvallisen ja miten viestit siitä työyhteisössäsi.

Lataa maksuton opas

Mikä on Plan C?

Tämän päivän työympäristö on jotain täysin uutta. Yritämme kaikki työskennellä kriisin keskellä, kaukana tutusta ja turvallisesta. Muutos tulee olemaan jatkuvasti läsnä työpaikoilla kauas tulevaisuuteen. Muutokset myös vaihtelevat ihmisestä ja yrityksestä toiseen. Monilla yrityksillä saattaa olla varasuunnitelma lyhytaikaista joustavaa työskentelyä varten, mutta mitä silloin, jos sekin täytyy laittaa jatkossa uusiksi?

Keskeinen kysymys on myös se, miten henkilöstön paluu työpaikoille toteutetaan. WHO:n mukaan yrityksillä ja työnantajilla on elintärkeä rooli COVID-19:n leviämisen hallinnassa. Miten siis varmistat henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden jatkossa? Silloin tarvitset ketterän kumppanin, joka on valmis mukautumaan tarpeen mukaan ja auttamaan varauduttaessa haasteisiin sekä tekemään suunnitelmat tilanteisiin, joissa suunnitelmat menevät uusiksi.

Siksi olemme kehittäneet Plan C:n.

Plan C on tuote- ja ratkaisukokonaisuutemme, joka on suunniteltu avuksi turvallisen töihin paluun valmistelemiseen. Millä alalla tai missä tiloissa työskenteletkin, olemme valmiina toimimaan oppaanasi haasteiden keskellä ja varautumaan tulevaisuuteen, johon kukaan ei ollut varautunut. Plan C nojaa kolmeen kansainvälisten ohjeistusten mukaan tehtyyn tukipilariin, jotka auttavat luomaan turvallisen, siistin ja hyvillä yhteyksillä varustetun työympäristön henkilökunnallesi ja asiakkaillesi.

Kolme avainteemaa turvalliseen töihinpaluuseen

Turvalliset etäisyydet

Nykyajan työympäristöissä etäisyyden pitäminen ei ole helppoa, mutta kunnollisten suunnitelmien avulla niistä on mahdollista tehdä toimivia. Mikäli mahdollista toimitilan ympäristöön kannattaa sijoittaa selkeitä kylttejä ja opasteita oikean sisään- ja uloskäynnin varmistamiseksi. Sisäänkäynnin yhteydessä on hyvä olla työntekijöiden ja vieraiden infopiste ja käsien desinfiointipiste. Työpisteiden väliset sermit suojaavat työntekijöitä. Kulkuväylät kannattaa merkitä selkeästi.

Puhtaus

Työympäristöjen säännöllinen siivous on tärkeää. Virus selviää pisimpään muovisilla ja tietyillä metallisilla pinnoilla, joten työntekijät tarvitsevat omat toimistovälineensä. Kun työpöytä on siisti, sen desinfiointi desinfiointipyyhkeillä ja ‑suihkeilla onnistuu nopeasti ja tehokkaasti. Ahkerassa käytössä olevat alueet täytyy siivota säännöllisesti. LVI-järjestelmien tueksi kannattaa hankkia siirreltäviä ilmanpuhdistimia joiden suodattimet puhistavat sisäilmasta pienhiukkasia, mikrobeja, homeitiöitä ja muita epäpuhtauksia.

Yhteydenpito

Etätyö on tullut jäädäkseen myös eristyksen jälkeen, ja työntekijöiden käytössä täytyy olla toimivat yhteydet myös etätöissä. Onko kaikilla kotona työskentelevillä ergonominen pöytä ja tuoli, kannettava tietokone, tulostin, hiiri ja näppäimistö, näyttö ja kuulokkeet? Entä onko matkustavilla työntekijöillä älypuhelin, kuulokkeet, laukku kannettavalle ja oma hygieniapakkaus?

Yhdessä onnistunutta töihinpaluuta luomassa

essity-logo
diversey-logo
durable-logo
acco-brands-logo
staples-logo

Lue lisää turvallisesta töihinpaluusta ja sen ratkaisuista

Staples on asiantuntijasi turvallisen ja hygieenisen töihinpaluun kanssa. Katso lisää alta, tutustu artikkeleihimme, löydä ideoita ja ota ensimmäinen askel toimivan työympäristön luomisessa.

Toimistokahvi-indeksi

Arki muuttuu mutta tietyt asiat ovat aina läsnä. Lue kuinka analysoimme toimistokahvin menekkiä.

Lue lisää

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Ota selvää kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Toimistoelämää koronan aikana

Elämä jatkuu ja arki löytää uudet uomansa, mutta minkälaisena työelämä näyttäytyy kaiken tämän eristyksen ja desinfioinnin jälkeen? Lue lisää, mitä työympäristön asiantuntijamme sanoo!

Lue lisää

Katso tuotevalikoimamme muuttuvia työympäristöjä varten

Kaikki tarpeellinen muuttuviin työtiloihin. Katso koko tuotevalikoimamme Plan C -kuvastostamme, jonka avulla löydät kaiken tarpeellisen sinun yrityksesi tarpeisiisi, jotta kaikki sujuu, kun henkilöstösi palaa töihin!

Avaa kuvasto

plan-c-kuvasto-mockup

Kaikki tarvitsemasi työympäristöratkaisut yhdeltä kumppanilta ja vastuullisesti

Löydä kaikki tarpeellinen työympäristöösi – missä ikinä työskenteletkin. Kumppaninamme saat käyttöösi palvelut ja työkalut, joilla pystyt vaikuttamaan positiivisesti sekä työtilojesi toimivuuteen että ympäristöön. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme, eri ratkaisuista ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi toimivan työtilakokonaisuuden.

Autamme sinua turvallisessa ja toimivassa töihinpaluussa