Personal Space - Toimivat ratkaisut kotona työskentelyyn

Viiden sekunnin työmatka, joustava työskentely ja mahdollisuus viettää enemmän aikaa perheenjäsenten kanssa ovat etätyön etuja. Uutuudenviehätystä saattaa kestää pari kuukautta, mutta sen jälkeen eristäytyminen työtovereista ja selän jumittava kotitoimisto alkavat menettää hohtoaan. Staples opastaa sinua muuttamaan PersonalSPACEn mukavaksi, tuottavaksi ja yhteydenpitoon soveltuvaksi kotitoimistoksi.

1. Huolehdi hyvästä ergonomiasta

Monet työntekijät ovat kyyhöttäneet viime kuukaudet keittiönpöydän ääressä improvisoidulla työtuolilla näpyttelemässä kannettavaa tietokonetta. Huono työasento vaikuttaa tuottavuuteen. Saat kuitenkin lisäpotkua työpäivääsi suunnittelemalla PersonalSPACEn, joka ehkäisee rasittumista, varmistaa hyvän ryhdin, eliminoi turhat liikkeet ja mahdollistaa sopivan työskentelykorkeuden sekä -etäisyyden.

Aloita ergonomian perustekijöistä. Ovatko näppäimistö ja hiiri kyynärpäiden tasolla tai niitä alempana? Jos eivät, niitä täytyy ehkä siirtää. Yltävätkö jalkapohjasi kunnolla lattiaan? Jos eivät, tarvitset jalkatuen. Käytätkö useita näyttöjä tai vilkuiletko asiakirjoja työskennellessäsi? Järjestä ne niin, että näet kaikki helposti kääntämättä liikaa päätäsi. Jos et tavallisesti tee etätöitä, käytät todennäköisesti työkannettavaa ja katsot sen näyttöä yläviistosta. Varjele niskaasi investoimalla lisänäppäimistöön, säädettävään kannettavan tietokoneen alustaan tai säädettävään näyttöön. Ne saattavat tuntua tarpeettomilta, mutta viikko- tai kuukausikaupalla jatkuva kannettavan käyttö voi aiheuttaa pitkäkestoisia vaivoja. Epämukava työasento selittyy usein myös istuimella, jonka korkeutta ei voi säätää. ”Uhraa hetki aikaa omien tarpeidesi miettimiseen”, Staples Solutionsin European Vendor Manager Ewout Paulusma neuvoo. ”Jos olet ajanut viime aikoina maantiepyörällä, alaselkäsi voi tarvita säädettävää lisätukea. Jos kärsit kroonisesta niskakivusta, kallistuvasta istuimesta voi olla paljon apua.” Optimaalinen kotitoimisto on itse asiassa yllättävän helppo toteuttaa, kun mitoitus tehdään oikein.

personal-space-etäyhteys

2. Tehosta tuottavuutta

Viime kuukausina tehty etätyö on saanut monet meistä huomaamaan, että toimistoympäristö tukee tuottavuutta. Siellä on valkotaulut ja merkintätussit luoviin hetkiin, kirjoituspaperia, muistilehtiöitä ja tarralappuja pöytäkirjan pitoa ja toimenpiteiden kirjaamista varten sekä nurkan takana tulostin, josta väriaine ja paperi eivät lopu kesken. Toimisto ja työpöytä siivotaan säännöllisesti, WC-tiloissa on aina käsipyyhkeitä ja WC-paperia, ja jos tarvitsee lähettää paketteja tai kirjeitä, oikean kokoisia laatikoita tai kirjekuoria sekä osoitetarroja on aina saatavana. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Nyt joudumme luomaan yhtä tuottavan ympäristön myös kotiimme.

3. Pidä yhteyttä

Yhteydenpidossa kollegoihin kannattaa hyödyntää saatavilla olevia teknologioita. Monien mielestä videopuhelut eivät korvaa kasvokkain tehtävää yhteistyötä, mutta uudessa maailmantilanteessa yhä useammat yritykset ovat siirtymässä etäpalavereihin. ”Meidän on otettava opiksemme sukupolvelta, jolle sijainti on yhdentekevää, ja sovellettava näitä oppeja uudessa digitaalisessa toimistossa”, Paulusma sanoo. ”Tarvitsemme niin virallisia tiimikokouksia kuin kollegoiden välisiä epävirallisia palavereja.” Tätä varten PersonalSPACEssa täytyy olla oikeat viestintävälineet: kuulokkeet, kannettava, näyttö, äänijärjestelmä ja verkkokamera. Tien päällä tai julkisessa liikennevälineessä työskentely voi olla hankalampaa, sillä suositeltavat kasvomaskit voivat vaimentaa ääntä älypuhelinta, kuulokkeita ja kannettavaa käytettäessä. Yhteydenpito edellyttää, että tarvittavat laitteet sekä omat hygieniatarvikkeet kulkevat mukana kannettavan tietokoneen laukussa.

Haluaisitko muuttaa kotitoimistosi järjestyksen keitaaksi? Katso kotitoimisotuotteemme, tutustu työympäristöratkaisuihimme tai ota yhteyttä, mikäli aiheesta heräsi jotain kysyttävää!

Kaikki tarvitsemasi työympäristöratkaisut yhdeltä kumppanilta ja vastuullisesti

Löydä kaikki tarpeellinen työympäristöösi – missä ikinä työskenteletkin. Kumppaninamme saat käyttöösi palvelut ja työkalut, joilla pystyt vaikuttamaan positiivisesti sekä työtilojesi toimivuuteen että ympäristöön. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme, eri ratkaisuista ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi toimivan työtilakokonaisuuden.

Laitetaanko tilasi toimimaan?