staples-logo-white

Meetspace - Dynaamiset kokoustilat

MeetSPACE: yhteistyön uusi aika

Yrityksissä valmistaudutaan työntekijöiden paluuseen työpaikalle. Yhteistyölle ja keskinäiselle yhteydenpidolle tarvitaan uudenlaisia muotoja. MeetSPACE-tilojen – joissa yhteiset suuret saavutukset saadaan aikaan – käyttöön tarvitaan muutoksia. Staples toimii luotettavana oppaanasi MeetSPACE-tiloja koskevissa uusissa suosituksissa.

Pysäytä bakteerit ja virukset

Kesken asialistan käsittelyn, tärkeiden sähköpostien selaamisen ja lounasvaihtoehdoista keskustelemisen tapahtuu se, mitä on pelätty – joku aivastaa. Aiemmin tämä olisi kirvoittanut ”terveydeksi”-kommentteja muilta, mutta nyt monet katsovat aivastelijaa moittivasti ja huolestuneina. Eikä ihme: WHO:n mukaan yskimisen ja aivastelun lennättämät pisarat laskeutuvat läheisille pinnoille, myös alle metrin päässä olevien ihmisten päälle, mikä lisää tartuntariskiä. Oikeat toimenpiteet kuitenkin minimoivat tartuntariskiä, joten työskentelyä voidaan jatkaa turvallisesti. Virusten tai vain siitepölyallergian aiheuttamasta aivastelusta ei tarvitse huolestua, kun yleiset työskentely- ja kokoontumistilat suunnitellaan turvavälien ja hygienian ehdoilla.

Turvalliset ja puhtaat kulkuväylät

Virallisen MeetSPACEn lisäksi toimistossa on paljon muitakin yleisiä tiloja. Huomiota on kiinnitettävä ainakin kokoushuoneesta poistumiseen, käytävillä kulkemiseen, porraskaiteisiin, hissin käyttöön sekä vastaanottotiskillä odotteluun. MeetSPACE-tilojen päivittäisen käytön hyvällä suunnittelulla voi olla merkittävä vaikutus.

  • Vastaanottoalueelle on hyvä kiinnittää turvavälin osoittavat lattiatarrat, hygieniaohjeet ja käsihuuhdeannostelijat. Ne saattavat tuoda oman pienen riitasointunsa tilojen alkuperäiseen sisustukseen, mutta ne muistuttavat hyvistä hygieniakäytännöistä. Voit myös tarjota työntekijöille ja vierailijoille henkilökohtaisen hygieniapakkauksen käytettäväksi toimiston tiloissa.
  • Joissakin isoissa rakennuksissa on harkittava tarkasti hissien käyttäjämäärän rajoittamista. Hissien turvallinen käyttö voidaan varmistaa merkitsemällä turvavälit ja seisontasuunta, ja painikkeiden painamista varten voidaan antaa kosketustyökalut.
  • Portaiden käyttäjien turvallinen kulku paikasta toiseen voidaan varmistaa merkitsemällä kulkusuunnat MeetSPACEen vieviin käytäviin ja portaisiin.
  • Kokoustilaan saapumisen tulisi tapahtua kontrolloidusti, jotta turvavälejä voidaan noudattaa. Kokoustilassa sallittu henkilömäärä merkitään selvästi näkyville, istuimet merkitään istuinsuojien avulla ja pöytiin asennetaan pärskesuojat mikro-organismien leviämisen estämiseksi.

Tutkimusten mukaan mikro-organismit leviävät 80-prosenttisesti käsien kautta. Siten kaikkeen käsillä tehtävään, kuten ovien avaamiseen ja hissin painikkeiden painamiseen, on kiinnitettävä uuden normaalin aikana tarkasti huomiota. Ovet kannattaa pitää auki, jos vain mahdollista. Palo-ovien yhteyteen varataan käsihuuhdeannostelijat. Myös erityiset ovenavaajat ja kosketustyökalut ovat mahdollinen ratkaisu. Kosketustyökaluja voi käyttää moneen tarkoitukseen; niillä voi esimerkiksi painaa hissin painiketta tai valita haluamansa kahviannoksen kahviautomaatista.

Haluatko lisätietoja toimiston yleisimpien kulkureittien suojaamisesta? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai Keskustele oman yhteyshenkilösi kanssa jo tänään.

Kaikki tarvitsemasi työympäristöratkaisut yhdeltä kumppanilta ja vastuullisesti

Löydä kaikki tarpeellinen työympäristöösi – missä ikinä työskenteletkin. Kumppaninamme saat käyttöösi palvelut ja työkalut, joilla pystyt vaikuttamaan positiivisesti sekä työtilojesi toimivuuteen että ympäristöön. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme, eri ratkaisuista ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi toimivan työtilakokonaisuuden.

Laitetaanko tilasi toimimaan?