staples-logo-white

Breakspace - Taukotiloilla työhyvinvointia

Virkistystauot uudessa toimistoympäristössä

Työpaikkojen lounastaukojen tunnelma on apea – sosiaaliset kontaktit kehotetaan pitämään minimissä, ja yhteisiä taukoja sekä pintojen koskettelemista kehotetaan välttämään. BreakSPACE on kuitenkin yrityksille tärkeä elementti turvallisuuden ja motivaation tasapainottamisessa. Staples toimii luotettavana oppaanasi BreakSPACEa koskevissa uusissa suosituksissa.

Kahvi- ja lounastarjoilu

Jatkuvassa käytössä oleva kahvinkeitin tai kahviautomaatti muuttuu helposti bakteeripesäksi, joten kaikkien on noudatettava sen käytössä tiettyjä sääntöjä. ”Töihin paluu kannattaa toteuttaa tarkasti ja pienin askelin. Työpaikan laitteiden ja siivousvälineiden käytössä on noudatettava parhaita käytäntöjä”, Staples Solutionsin European Vendor Manager Doni Lim sanoo.

Pienessä BreakSPACEssa suurin sallittu henkilömäärä on asetettava selvästi näkyville. BreakSPACE on yleensä ahkerassa käytössä, joten sille tarvitaan yksityiskohtainen siivousohjelma, jonka noudattamisesta huolehtivat joko työntekijät tai siivoustiimi. Saatavilla täytyy olla käsihuuhdeannostelija sekä desinfiointipyyhkeitä ja -suihkeita. Yhteiset kahvikupit kuuluvat menneisyyteen – ne vaihdetaan annostelulaitteisiin ja kertakäyttökuppeihin. Yhteiskäytössä olevia automaatteja voi käyttää myös kosketustyökalun avulla.

Isommassa BreakSPACEssa tarvitaan kulkusuunnat ja ohjeet, joilla varmistetaan työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuus. Sisään- ja uloskäyntien luona on oltava käsihuuhdeannostelija, ja lisäksi yritykset joutuvat tarkistamaan siivouskäytäntöjään. Turvavälien varmistamiseksi lattiaan voidaan kiinnittää selkeät merkinnät kulkuväyliä ja turvallista jonotusta varten. Virusten leviäminen vierailijoiden sekä keittiö- ja vastaanottohenkilöstön välillä voidaan estää asentamalla pisarasuojia. Istuimien turvavälit voidaan merkitä istuinsuojien avulla, ja mikro-organismien leviämistä voidaan ehkäistä pöytäsermein.

BreakSPACEen kannattaa varata riittävästi tehokkaita siivousvälineitä, joiden ominaisuudet kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen – kaikki desinfiointiaineet eivät tehoa samalla tavalla. Esimerkiksi peroksidipohjaiset pyyhkeet ovat hyvä valinta taukotilan pintojen nopeaan ja järjestelmälliseen pyyhintään, sillä 1–5 minuutin kontakti puhdistettavaan pintaan tehoaa moniin taudinaiheuttajiin, kuten flunssa-, influenssa- ja koronaviruksiin. Ristikontaminaation ehkäisemiseksi kannattaa huomioida erityisesti ruostumattomasta teräksestä valmistetut pinnat, joita käytetään paljon ateriapalveluissa, sillä tutkimusten mukaan bakteerit voivat pysyä pitkään hengissä metallipinnoilla.

Työntekijöiden terveys ja hyvinvointi

Jokaisessa yrityksessä tiedetään, että työntekijöiden terveys ja hyvinvointi ovat ensiarvoisen tärkeitä. Säännölliset tauot ovat kiinteä osa työterveyttä ja hyvinvointia, sillä niiden aikana työntekijät pääsevät BreakSPACEen levähtämään ja seurustelemaan muiden kanssa. Työntekijät tarvitsevat toimivaa BreakSPACEa. Suosituimmat lounasajat on siis syytä organisoida huolellisesti. Kehitteillä on jo sovelluksia, joissa aterian voi tilata ja oman jonotuspaikan selvittää jo etukäteen. ”Mitään aterioita ei tarvitse jättää pois, mutta työntekijöiden on voitava valmistaa ja tarjoilla ne turvallisemmin”, Lim sanoo. Valmiiksi pakatut ateriat ovat malliesimerkki uudesta normaalista – tuoreita sämpylöitä voi pitää edelleen saatavilla, kunhan keittiöhenkilöstö noudattaa hygieniamääräyksiä ja sämpylät tarjoillaan yksittäispakkauksissa.

Haluatko lisätietoja toimenpiteistä, joilla voit sujuvoittaa taukotilan käyttöä? Ota yhteyttä sivun alaosan lomakkeella tai tutustu mahdollisuuksiin oman yhteyshenkilösi avulla.

Kaikki tarvitsemasi työympäristöratkaisut yhdeltä kumppanilta ja vastuullisesti

Löydä kaikki tarpeellinen työympäristöösi – missä ikinä työskenteletkin. Kumppaninamme saat käyttöösi palvelut ja työkalut, joilla pystyt vaikuttamaan positiivisesti sekä työtilojesi toimivuuteen että ympäristöön. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme, eri ratkaisuista ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi toimivan työtilakokonaisuuden.

Laitetaanko tilasi toimimaan?