caset, planC | Lukuaika 1 min

Yliopisto kuin pieni kaupunki - Case Jyväskylän Yliopisto

Osaava ja hyvinvoiva Jyväskylän Yliopisto on pärjännyt poikkeustilanteessa erinomaisesti nopean reagointinsa ja osaavien kumppaniensa ansiosta. Mutta mitä kaikkea pitää huomioida ja ennakoida jotta turvataan sekä opiskelijoilla että työntekijöille turvallinen opiskelu ja työnteko? Anne Myllyntaus on vastannut Jyväskylän Yliopiston siivouspalvelusta 8 vuoden ajan ja hän jos kuka tietää mitä turvallinen ja hygieeninen opiskelu- ja työyhteisö tarkoittaa.

Jyväskylän Yliopisto koostuu 30 rakennuksesta, hoidettavia ja huollettavia neliöitä on yhteensä 150 000, työntekijöitä meillä on 2 500 ja tiloissamme viihtyy päivittäin 15 000 opiskelijaa, Myllyntaus summaa. Voidaan siis hyvällä syyllä puhua yhteisöstä, pienestä kaupungista. Anne Myllyntauksella on kokemusta vastaavista tehtävistä y

li 30 vuoden ajalta ja kuluva vuosi on tarjoillut myös hänelle enemmän yllätyksiä kuin koskaan aiemmin.

”Olemme joutuneet reagoimaan asioihin todella nopeasti ja välillä päätökset ovat perustuneet enemmänkin kyseiseen hetkeen kuin vanhaan dataan. Esimerkiksi olemme tilanneet tuotteita joita emme ennen koronaa juurikaan käyttäneet. Ja tätä kautta olemme pystyneet pitämään kouluympäristömme turvallisena ja hygieenisenä.”

Myllyntaus kertoo ja jatkaa, ”Staplesin palvelukonsepti on ollut koko ajan yhteistyön ydin ja kaikkihan lähti liikkeelle toimistotarvikkeista. Campuksen alueella on liki 30 palvelupistettä ja niiden valikoimaa on varsinkin tänä vuona päivitetty siivous,- hygienia- ja suojaintuotteilla. Löytyypä tällä hetkellä valikoimista jopa öljyn imeytysmatot, viiltosuojakäsineet ja uusien työntekijöiden työvaatteet. Lähtökohtana on se, että kaikki yhdessä sovitut tuotteet ovat 24/7 henkilöstön käytettävissä.”

anne-myllyntaus

Miten yhteistyö on sujunut Staplesin kanssa ja miten se näkyy arjessa?

”Tärkein asia on luonnollisesti ollut se, että luodaan turvalliset puitteet sekä työnteolle ja opiskelulle. Se mikä on ollut parasta yhteystyössä Staplesin kanssa, on Staplesin tapa olla proaktiivinen ja vallitsevassa hetkessä kiinni. Tarjotaan valmiita asiakokonaisuuksia joilla haasteita ratkotaan, eikä rasiteta jo valmiiksi hektistä arkea turhilla tapaamispyynnöillä ja tarjouksilla."

"Lisäksi meillä on tällä hetkellä parempi ymmärrys miten erilaisia tiloja käytetään ja miten näissä eri tiloissa pitää huomioida mm. etäisyydet ja hygieenisyys. Nykyään annamme myös näistä asioista paljon informaatiota kaikille tilojen käyttäjille”, Myllyntaus selventää.

Tärkeä pointti on myös se, että opetustilanteissa yliopisto tarjoaa tarvittavat suoja myös opiskelijoille.

Myllyntaus jakaa kiitosta Staplesin yhteyshenkilölle Riikka Peuhalle ammattimaisesta otteesta työhön ja kysyttäessä onko hän valmis suosittelemaan Staplesia kumppaniksi muillekin yrityksille, tulee vastaus nopeasti, ”Kyllä olen koska Staplesin ote yhteistyöhön on todella ammattimainen ja asiakasta halutaan aidosti auttaa. Monenlaisia toimittajia ja kumppaneita tässä on tullut uran aikana nähtyä.”

Plan C - Kaikki tarvittava muuttuviin työympäristöihin  Me Staplesilla olemme työympäristöjen asiantuntijoina valmiita auttamaan sinua  turvallisen työympäristön luomisessa. Tämä on suunnitelma C -  paluu  työpaikoille, jotta työntekijät voivat palata töihin turvallisin mielin.  Lue lisää

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Staplesin juoksuhaaste

Olemme kasanneet omasta Staplesin porukasta aktiivisen ja motivoituneen 10 hengen nipun jonka tavoitteena on saada tossu liikkumaan ja päästä parempaan kuntoon. Porukka on osittain perusliikunnallinen mutta eletyt vuodet hieman jo näkyvät. Tule seuraamaan miten onnistumme 10 viikon matkallamme.

Lue lisää

Joku-palvelu

Jotta HR:n aikaa jäisi poikkeusaikana myös muutoksen hallintaan, tulee turhat aikasyöpöt ja epärelevantit tehtävät tunnistaa, sekä pohtia, kuinka niihin tartutaan. Lue lisää!

Lue lisää

Vaihtuvat työpisteet vaativat mukana kulkevan ergonomian

Etätyö on asettanut haasteita kunnollisen työergonomian löytämisessä. Usein työpisteet ovat liikkuvia, jolloin työpiste muuttuu jatkuvasti. Mukaan otettava RollerMouse mobile edistää hyvää työergonomiaa, missä ikinä töitä teetkään! Tutustu laadukkaaseen työergonomiaan!

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi