planC | Lukuaika 1 min

Toimistokahvi-indeksi

Toimistokahvi-indeksi viikko 34. Mikä se on ja mitä se kertoo meille?

Tämä lahjomaton poikkitieteellinen indeksi kuvaa sitä miten yritysasiakkaamme ovat tilanneet meiltä kahvia. Laitetaan faktaa pöytään. Usein puhutaan työpaikkojen tuotantokriittisimmistä laitteista. Mitä ne ovat? Läppärit, tulostimet, serverit, kylmäkoneet vai me ihmiset. Kyllä, me ihmiset mutta mitä useimmat meistä tarvitsevatensimmäisenä aamusta? Tai lounaan jälkeen tai iltapäivällä juuri siihen tiettyyn aikaan? No kahvia tietenkin ja ne tuotantokriittisimmät laitteet ovat kahvikoneet. Hyvä laadukas kahvi pitää meidät skarppeina ja virkeinä. Ja sitten viime viikon indeksiin.

Oheisessa diagrammissa on verrattu viikoittain toimistokahvin myyntiä prosentteina suhteessa viikkojen 2-7 tasoon ennen Koronan vaikutuksia. Viikon 12 jälkeen taso alkoi selvästi tippua nousten hetkellisesti korkeammalle tasolle. Heinäkuu on meille suomalaisille usein kesälomakuukausi ja tällöin notkahdus oli luonnollisesti läsnä. Mutta nyt olemme olleet kolme viikkoa putkeen tasolla karvan alle 80 eli emme ole vielä aivan valmiita palaamaan työpaikoille. Analytiikkatiimimme mukaan yrityksissä seurataan koronavirusrajoitteiden täytäntöönpanoa todella tarkasti ja on jopa väläytelty mahdollisuutta, jossa uusia rajoituksia ei tule. Tämä odottava vaihe heijastuu luonnollisesti yrityksien toimistokahvihankintoihin. Nyt jos koskaan on äärettömän mielenkiintoista seurata miten asiat kehittyvät sekä päivä että viikkotasolla.

Jos haluat tietää miten työpaikoille paluu kehittyy ja milloin liiketoimintasi lähtee kunnon kasvu-uralle, ota toimistokahvi-indeksi seurantaan. Staples Finland kertoo sen.

Me suomalaiset olemme kahvikansaa, joten käyttäkäämme meille rakkaan ”mokan” indeksiä surutta tässä kohtaa hyväksemme. Me nousemme tästä yhdessä, kuppi kerrallaan.

Kirjoittaja on Staples Finlandin Head of Marketing & New Business Jani Kervinen, joka juo paljon kahvia ja on ylpeä siitä.

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Ota selvää kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Toimistoelämää koronan aikana

Elämä jatkuu ja arki löytää uudet uomansa, mutta minkälaisena työelämä näyttäytyy kaiken tämän eristyksen ja desinfioinnin jälkeen? Lue lisää, mitä työympäristön asiantuntijamme sanoo!

Lue lisää

Toimialan murros hiipii ensin hiljaa, kunnes yllättää täysin

Työelämä kehittyy – niin mekin. Miksi ja miten, lue se täältä.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi