planC | Lukuaika 1 min

Toimistokahvi-indeksi

Toimistokahvi-indeksi viikko 34. Mikä se on ja mitä se kertoo meille?

Tämä lahjomaton poikkitieteellinen indeksi kuvaa sitä miten yritysasiakkaamme ovat tilanneet meiltä kahvia. Laitetaan faktaa pöytään. Usein puhutaan työpaikkojen tuotantokriittisimmistä laitteista. Mitä ne ovat? Läppärit, tulostimet, serverit, kylmäkoneet vai me ihmiset. Kyllä, me ihmiset mutta mitä useimmat meistä tarvitsevatensimmäisenä aamusta? Tai lounaan jälkeen tai iltapäivällä juuri siihen tiettyyn aikaan? No kahvia tietenkin ja ne tuotantokriittisimmät laitteet ovat kahvikoneet. Hyvä laadukas kahvi pitää meidät skarppeina ja virkeinä. Ja sitten viime viikon indeksiin.

Oheisessa diagrammissa on verrattu viikoittain toimistokahvin myyntiä prosentteina suhteessa viikkojen 2-7 tasoon ennen Koronan vaikutuksia. Viikon 12 jälkeen taso alkoi selvästi tippua nousten hetkellisesti korkeammalle tasolle. Heinäkuu on meille suomalaisille usein kesälomakuukausi ja tällöin notkahdus oli luonnollisesti läsnä. Mutta nyt olemme olleet kolme viikkoa putkeen tasolla karvan alle 80 eli emme ole vielä aivan valmiita palaamaan työpaikoille. Analytiikkatiimimme mukaan yrityksissä seurataan koronavirusrajoitteiden täytäntöönpanoa todella tarkasti ja on jopa väläytelty mahdollisuutta, jossa uusia rajoituksia ei tule. Tämä odottava vaihe heijastuu luonnollisesti yrityksien toimistokahvihankintoihin. Nyt jos koskaan on äärettömän mielenkiintoista seurata miten asiat kehittyvät sekä päivä että viikkotasolla.

Jos haluat tietää miten työpaikoille paluu kehittyy ja milloin liiketoimintasi lähtee kunnon kasvu-uralle, ota toimistokahvi-indeksi seurantaan. Staples Finland kertoo sen.

Me suomalaiset olemme kahvikansaa, joten käyttäkäämme meille rakkaan ”mokan” indeksiä surutta tässä kohtaa hyväksemme. Me nousemme tästä yhdessä, kuppi kerrallaan.

Kirjoittaja on Staples Finlandin Head of Marketing & New Business Jani Kervinen, joka juo paljon kahvia ja on ylpeä siitä.

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Yliopisto kuin pieni kaupunki - Case Jyväskylän Yliopisto

Jyväskylän Yliopisto on pärjännyt poikkeustilanteessa erinomaisesti nopean reagointinsa ja osaavien kumppaniensa ansiosta. Mutta mitä kaikkea pitää huomioida ja ennakoida, jotta sekä opiskelijoille että työntekijöille mahdollistetaan opiskelu ja työnteko turvallisuudesta tinkimättä? Lue lisää asiakastarinastamme!

Lue lisää

Uusi normaali vie HR:n aikaa - näin vältät aikasyöpöt

Jotta HR:n aikaa jäisi poikkeusaikana myös muutoksen hallintaan, tulee turhat aikasyöpöt ja epärelevantit tehtävät tunnistaa, sekä pohtia, kuinka niihin tartutaan. Lue lisää!

Lue lisää

Ergonominen kotitoimisto on työntekijän ja työnantajan yhteinen etu

Kotitoimiston ergonomiaan kannattaa panostaa, vaikka tilaa olisi rajallisesti. Toimivasta työpisteestä hyötyvät niin työntekijä kuin työnantaja.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi