<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2187970&amp;fmt=gif">

planC | Lukuaika 1 min

Toimistokahvi-indeksi

Toimistokahvi-indeksi viikko 23. Mitä se meille kertoo viime viikosta?

Niin kuin viikko sitten kerroin, tämä lahjomaton poikkitieteellinen indeksi kuvaa sitä miten yritysasiakkaamme ovat tilanneet meiltä kahvia. Laitetaan faktaa pöytään. Usein puhutaan työpaikkojen tuotantokriittisimmistä laitteista. Mitä ne ovat? Läppärit, tulostimet, serverit, kylmäkoneet vai me ihmiset. Kyllä, me ihmiset mutta mitä useimmat meistä tarvitsevat ensimmäisenä aamusta? Tai lounaan jälkeen tai iltapäivällä juuri siihen tiettyyn aikaan? No herranen aika kahvia ja ne tuotantokriittisimmät laitteet ovat kahvikoneet tietty. Hyvä laadukas kahvi pitää meidät skarppeina ja virkeinä. Itsehän olen siitä elävä esimerkki. Ja sitten viime viikon indeksiin.

Oheisessa diagrammissa on verrattu viikoittain toimistokahvin myyntiä prosentteina suhteessa viikkojen 2-7 tasoon ennen Koronan vaikutuksia. Viikon 12 jälkeen taso alkoi selvästi tippua, mutta nyt kolme viikkoa putkeen taso nousi kunnes viime viikolla indeksi tippui tasolle 70. Eli emme ole vielä aivan valmiita palaamaan työpaikoille. Tunnustelemme ja mietimme varmasti tässä kohtaa sitä, että onko se oikea aika sitten lomien jälkeen. Vai myöhemmin. Tässä kohtaa ainoa oikea vastaus on maltti. Tuntuu, että nyt meillä on Korona hallussa varsinkin kun uudet vahvistetut tapaukset ovat koko ajan laskussa.  Mutta silti tässä kohtaa maltti on valttia. 

Me suomalaiset olemme kahvikansaa, joten käyttäkäämme meille rakkaan ”mokan” indeksiä surutta tässä kohtaa hyväksemme. Me nousemme tästä yhdessä, kuppi kerrallaan.

 

Kirjoittaja on Staples Finlandin Head of Marketing & New Business Jani Kervinen, joka juo paljon kahvia ja on ylpeä siitä.

Plan C - Kaikki tarvittava muuttuviin työympäristöihin  Me Staplesilla olemme työympäristöjen asiantuntijoina valmiita auttamaan sinua  turvallisen työympäristön luomisessa. Tämä on suunnitelma C -  paluu  työpaikoille, jotta työntekijät voivat palata töihin turvallisin mielin.  Lue lisää

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Toimistoelämää koronan aikana

Elämä jatkuu ja arki löytää uudet uomansa, mutta minkälaisena työelämä näyttäytyy kaiken tämän eristyksen ja desinfioinnin jälkeen? Lue lisää, mitä työympäristön asiantuntijamme sanoo!

Lue lisää

Toimialan murros hiipii ensin hiljaa, kunnes yllättää täysin

Työelämä kehittyy – niin mekin. Miksi ja miten, lue se täältä.

Lue lisää

Hyväntekeväisyyttä käytöstä poistuvilla toimistotarvikkeilla

Onko yritykselläsi jotain hyödyllistä tavaraa lahjoitettavaksi? Toimi kuin Forenom ja seuraa missä Apu-Paku liikkuu.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi