kumppanit, vastuullisuus, tapahtumat, me | Lukuaika 1 min

Staplesin juoksuhaaste

Liikunta on aina kuulunut elämääni tavalla tai toisella. Oikeastaan se on tullut jo verenperintönäkin, sillä isovanhempani ovat olleet aina hyvin liikunnallisia. Päähäni on istutettu ajatus liikunnan tärkeydestä ja siitä kuinka liikuntavuosien hedelmät kerätään eläkkeellä. Ja näinhän se on. Nykyisin mummoni on jo poismennyt, mutta 92-vuotias Taatani käy yhä kaksi kertaa päivässä lenkillä, harrastaa golfia, käy salilla sekä pelaa sulkapalloa ja ennen kaikkea selviää arjenrutiineista yhä yksin. Itsellenikin on kertynyt tähän ikään mennessä paljon kilometrejä lenkkareihini ja staplesjuoksuhaasteen myötä sain oivan tilaisuuden miettiä kehityskohteita liikkumisen iloon.

Juoksemista olen harrastunut enemmän tai vähemmän parin vuosikymmenen verran jo, mutta viimeiset kolme vuotta siitä on tullut määrällisesti tavoitteellisempaa. Matkaani on seurannut Polarin kellot; ensin A370, sitten Ignite ja nyt ranteessani on Vantage M2. Kaikki kellot ovat ajaneet asiansa juuri siinä hetkessä ja juuri siinä kohtaa juoksun kehitystä. Olen aina pystynyt juoksemaan pitkiäkin matkoja ilman ongelmia, mutta nopeus ei ole koskaan ollut valttikorttini. Tavoitteenani onkin oppia juoksemaan ohjelman mukaisilla syketasoilla, parantamaan intervallikestävyyttäni sekä suoriutua alle 2h tulevaisuudessa häämöttävästä puolimaratonista. Tässä apunani on Polar Flow ohjelma, johon olen tallentanut puolimaraton -juoksuohjelman. Tätä kirjoittaessani Running index-raportin edistymiskaavio arvioisi sen tapahtuvan ajassa 2h 8min. Vielä on siis matkaa tavoitteeseen pääsemisessä, mutta uskon ja tiedän, että siihen päästään kun kisapäivä koittaa.

Tavoitteellisen liikkumisen lisäksi koen tärkeänä arkipäiväisen liikunnan. Näin etätyöaikaan se tuntuu helposti unohtavan itse kullakin, sillä jämähdämme koneen ääreen koko päiväksi ja jopa lounas nautitaan nopeasti palaverien aikana. Tehokasta, mutta ei missään määrin järkevää toimintaa. Itse syyllistyn myös jatkuvasti tähän, mutta pyrin välttämään passiivisuusleimojen keräilyä. Olen tietoisesti lisännyt myös kävelylenkkejä viikkoihini, sillä mikä sen parempaa kuin laittaa päivän päätteeksi lenkkarit jalkaan ja mennä merenrantaan kävelylle? Maisemista pystyy nauttimaan silloin paremmin ja henkinen hyvinvointi lisääntyy, kun pysähtyy paremmin hetkeen.

Lämpimät kelit ovat  jo täällä, joten olen miettinyt paljon myös veden juomisen tärkeyttä. Ostin tähän tarkoitukseen elämäni ensimmäisen juoksuvyön, jossa on kaksi vesipulloa helpottamassa pidempiä lenkkejä. Veden juomisesta huolehtii myös näppärästi uusin ranteessani oleva henkilökohtainen sparraajani. Tankkaus -ohjelman käyttö on helppoa ja valitsen vain kuinka useasti haluan sen muistuttavan minua asian tiimoilta. Rakastamani pitkät juoksulenkit sujuvat paljon vaivattomammin, kun on sopivasti nesteytetty ja voi keskittyä vain olennaiseen, eli juoksemiseen ja liikunnasta nauttimiseen. Näppärää, eikö vain?

Staplesjuoksuhaaste päättyy kesäkuun puolessa välissä, jolloin testaamme juoksukuntomme Cooper-testin muodossa. Toivottavasti pystyn juoksemaan vielä ysikymppisenä Cooper-testin tai ainakin sen 12 minuuttia putkeen. Minä olen Taija Luukkonen ja vastaan meillä Staplesilla logo- ja liikelahjatuotteiden hankinnasta.

Plan C - Kaikki tarvittava muuttuviin työympäristöihin  Me Staplesilla olemme työympäristöjen asiantuntijoina valmiita auttamaan sinua  turvallisen työympäristön luomisessa. Tämä on suunnitelma C -  paluu  työpaikoille, jotta työntekijät voivat palata töihin turvallisin mielin.  Lue lisää

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Luotettavat tussit ovat tatuointitaiteilijalle elinehto

Tatuointia tehdessä virheille ei ole varaa. Laadukkaat ja kestävät tussit auttavat Devils Ridge Tattoon Tero Heinosta suunnittelemaan asiakkaidensa iholle upeita taideteoksia. Sharpien laadukas ja luotettava tussivalikoima on tässä todella keskeisessä roolissa.

Lue lisää

Staplesin juoksuhaaste

Olemme kasanneet omasta Staplesin porukasta aktiivisen ja motivoituneen 10 hengen nipun jonka tavoitteena on saada tossu liikkumaan ja päästä parempaan kuntoon. Porukka on osittain perusliikunnallinen mutta eletyt vuodet hieman jo näkyvät. Tule seuraamaan miten onnistumme 10 viikon matkallamme.

Lue lisää

Oho, 10 vuotta tuli täyteen.

Viime sunnuntaina minulla tuli täyteen 10 vuotta Staples Finlandilla (ja sain valita parista eri vaihtoehdosta miten minut palkitaan). Lue talousjohtajamme Poulin Lindqvistin mielenkiintoinen uratarina Staplesilla.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi