kumppanit | Lukuaika 1 min

Muovipulloista alkuperäisiksi HP:n värikaseteiksi

Haluatko toimia ekologisemmin? Staples etsii jatkuvasti tuotteita ja palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin laadun, toiminnan ja lisäarvon luomisen osalta niin, että ympäristövaikutukset ja sosiaaliset vaikutukset ovat mahdollisimman pieniä. Kumppanimme HP on oiva esimerkki siitä, miten panostamalla ympäristöohjelmaan saadaan tehtyä aitoa hyvää.

Katso video

 

8 miljoonaa tonnia muovia joutuu meriympäristöön maalla sijaitsevista lähteistä joka vuosi. Tämä vastaa samaa määrää, kuin tyhjentäisi muovia täynnä olevan roska-auton mereen joka minuutti. 20 000 muovipulloa valmistetaan joka sekunti. Kuvittele, tätä vauhtia maailmassa on vuonna 2050 enemmän muovia painossa mitattuna, kuin meressä on kaloja

Perinteinen "ota, valmista, hävitä" -tuotantomalli ei toimi enää. Nyt tarvitaan perustavanlaatuista muutosta kohti kierrättävää ja vähähiilistä mallia. HP liittyi vuonna 2018 kiertotalouden kiihdytysfoorumiin (PACE) ja laajensi vuonna 2019 yrityksensä sekä asiakkaiden sitoutumista "valmista, käytä, käytä uudelleen" -lähestymistapaan. Yli 80% HP:n mustesuihkukaseteista ja 100% HP LaserJet kaseteista valmistetaan kierrätetystä materiaalista ja HP on kierrättänyt jo yli 4 miljardia muovipulloa, joka vastaa 450 tonnia muovia.

 

Mitä kierrätetyille värikaseteille sitten tapahtuu?

Palautetut värikasetit käyvät läpi monivaiheisen kierrätysprosessin, jossa syntyy uudelleenkäytettävää materiaalia HP-värikasettien ja päivittäistavaroiden valmistukseen. Kierrätys tapahtuu sertifioidulla laitteistolla ja prosesseilla Ranskassa ja Saksassa.

Instant Ink värikasettien kierrätys

Lähde: https://www8.hp.com/us/en/hp-information/environment/design-for-environment.html?jumpid=in_r138_us/en/corp/productreturnandrecycling/in-page-nav/circular-economy

 

Yhdessä kohti ekologisempaa toimintatapaa

Kierrätys on yleisesti ottaen hyvä keino pienentää myös yrityksen ympäristövaikutuksia. Yritys voi kuitenkin mennä kierrätyksen suhteen vielä askeleen pidemmälle hankkimalla kierrätetystä materiaalista valmistettuja tuotteita, kuten paperia ja värikasetteja.

Staples on tehnyt kierrätyksen asiakkaille helpoksi. Staples toimittaa asiakkaille tyhjien kasettien keräyslaatikoita veloituksetta. Laatikon voi tilata kätevästi verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Käyttöä helpottaa myös laatikkoon painetut toimintaohjeet.

Staples on arvostettu alansa johtava yritys kestävän kehityksen saralla. Staples Solutions tarjoaa kattavan valikoiman HP:n ympäristöystävällisiä tulostimia ja tarvikkeita. Tutustu sinua ja ympäristöä hyödyttäviin Easy on the Planet -tuotteisiin täältä.

hp-staples-ympäristöystävällisyys

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Ergonominen kotitoimisto on työntekijän ja työnantajan yhteinen etu

Kotitoimiston ergonomiaan kannattaa panostaa, vaikka tilaa olisi rajallisesti. Toimivasta työpisteestä hyötyvät niin työntekijä kuin työnantaja.

Lue lisää

Toimistokahvi-indeksi

Arki muuttuu mutta tietyt asiat ovat aina läsnä. Lue kuinka analysoimme toimistokahvin menekkiä.

Lue lisää

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Ota selvää kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi