kumppanit, vastuullisuus | Lukuaika 1 min

Kaksi hyvää yhdessä riisissä

Kaksi hyvää yhdessä riisissä

Hiilineutraali Multicopy Zero -toimistopaperi säästää ilmastoa arkki arkilta ja suojelee nyt lisäksi litra litralta Itämerta. Staples Finland ja Stora Enso osallistuvat BSAG:n välityksellä Itämeri-työhön vuonna 2020. Jokaista toukokuun loppuun mennessä Staplesin toimittamaa ja Stora Enson vastuullisesti valmistamaa Multicopy Zero -toimistopapeririisiä kohden kilahtaa Itämeri-työhön 20 senttiä

 

Multicopy Zero on laadukas huippuluokan hiilineutraali kopiopaperi, joka sopii kaikkiin toimistolaitteisiin.
Valmistuksessa käytetään pelkästään uusiutuvia raaka-aineita. Paperiin ei käytetä sademetsistä tai vuoristoista peräisin olevaa puuta. Suurin osa paperin raaka-aineista saadaan metsien harvennushakkuista eteläisestä Ruotsista sekä paikallisten sahojen sahanpurusta 100 kilometrin säteellä paperitehtaasta, jolloin kuljetusten ympäristövaikutukset ovat erittäin pienet.

Katso video

 

5 ympäristöä säästävää vinkkiä tulostamiseen

 1. Suosi digitaalisia vaihtoehtoja
  Tiesitkö, että tonnista tavallisesta toimistopaperia syntyy sen koko elinkaaren aikana noin 6,3 tonnia hiilidioksidipäästöjä? Asiakirjoja kannattaa ehdottomasti jakaa digitaalisessa muodossa.
 2. Valitse ympäristöystävällinen hiilineutraali Multicopy Zero -paperi 
  Multicopy Zeron valmistuksen ja jakelun hiilidioksidipäästöt on täysin kompensoitu eli C02 -päästöt ovat 0%. Multicopy Zero:lla on Pohjoismainen joutsenmerkki ja EU -kukka. Paperi on myös FSC®- ja PEFC™-sertifioitua. Paperi on klooriton (TCF)
 3. Tulosta kaksipuolisesti
  Kymmentä työntekijää kohden kaadetaan vuodessa noin 18 puuta. Aseta kopiokoneiden ja tulostimien oletusasetuksiksi yksi kopio ja kaksipuolinen tulostus. 
 4. Käytä ympäristöystävällisiä värikasetteja
  Esimerkiksi HP:n mustesuihkukaseteista yli 80% HP LaserJet -kaseteista 100% valmistetaan kierrätetystä materiaalista ja HP on kierrättänyt jo yli 35 miljoonaa muovipulloa, joka vastaa 450 tonnia muovia. 
 5. Kierrätä kaikki tulostettu materiaali
  Luottamukselliset ja arkaluonteisia tietoja sisältävät asiakirjat on silputtava ennen kierrätystä.
  staples-stora-enso-woods

Lisätietoja:

Baltic Sea Action Groupin kotisivuilta

https://www.bsag.fi/fi/etusivu/

 

Multicopy Zero tuotesivulta:

https://www.storaenso.com/en/products/paper/office-papers/multicopy-zero

 

Multicopy Zero Webshopissa 

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Vaihtuvat työpisteet vaativat mukana kulkevan ergonomian

Etätyö on asettanut haasteita kunnollisen työergonomian löytämisessä. Usein työpisteet ovat liikkuvia, jolloin työpiste muuttuu jatkuvasti. Mukaan otettava RollerMouse mobile edistää hyvää työergonomiaa, missä ikinä töitä teetkään! Tutustu laadukkaaseen työergonomiaan!

Lue lisää

Aktiivinen istuminen ja työasennon vaihtelu ovat työhyvinvoinnin keskiössä

Teitpä työtäsi sitten toimistolla tai kotona, työympäristöllä on suuri vaikutus työyhteisön hyvinvointiin ja sen myötä yrityksen menestykseen. Vaikka asento olisi kuinka ergonominen, ei yhteen asentoon kannata jämähtää liian pitkäksi aikaa. Stoo® -tuoteperhe tarjoaa kalusteet tämän päivän työntekoon. Tutustu aktiiviseen työergonomiaan!

Lue lisää

Yliopisto kuin pieni kaupunki - Case Jyväskylän Yliopisto

Jyväskylän Yliopisto on pärjännyt poikkeustilanteessa erinomaisesti nopean reagointinsa ja osaavien kumppaniensa ansiosta. Mutta mitä kaikkea pitää huomioida ja ennakoida, jotta sekä opiskelijoille että työntekijöille mahdollistetaan opiskelu ja työnteko turvallisuudesta tinkimättä? Lue lisää asiakastarinastamme!

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi