caset, vastuullisuus | Lukuaika 1 min

Hyväntekeväisyyttä käytöstä poistuvilla toimistotarvikkeilla

Case: Forenom, Staples ja Apu-Paku Ry

Forenom on Pohjoismaiden johtava kalustettujen asuntojen tarjoaja, joka keskittyy vahvasti yritysasiakkaisiin. Forenomin asuntovalikoimaan kuuluu yli 7800 kalustettua kotoisaa asuntoa, huoneistohotellia ja hostellihuonetta Pohjoismaiden kaikissa suurissa kaupungeissa. Forenom majoittaa vuosittain yli 200 000 asukasta.

Forenomin ja Staplesin yhteistyö alkoi vuonna 2018 ja se kattaa nykyään saniteettituotteet, siivous- ja taukotilatuotteet sekä toimistotarvikkeet. Yhteistyön lähtökohtana oli löytää Forenomille kumppani, joka pystyy ottamaan vastuulleen sekä toimistot että asuinympäristöt. Yhteistyö kasvaa ja kehittyy ja molemmat yritykset etsivät jatkuvasti keinoja syventää partneruutta.

Forenom on perustettu vuonna 2000 ja kuten tapana on, jossain  vaiheessa yrityksen ilme vaihtuu. Forenomille kävi juuri näin mikä yritysmaailmassa onkin hyvin yleistä.  Yritysilmeen vaihtuessa jäi tarpeettomaksi erä painatustuotteita, joille ei ollut enää käyttöä. ”Emme halunneet hävittää laadukkaita kirjoitusvälineitä vain siksi, että yritysilmeemme vaihtui. Yhdessä Staplesin yhteyshenkilömme Jan Lausean kanssa pohdimme asiaa ja syntyikin idea antaa tuotteet hyväntekeväisyyteen. Apu-Paku ry löytyi sopivaksi ratkaisuksi pulmaan.” kertoo Valtteri Hartikainen, Head of Procurement Forenomilta. 

 

Apupaku_logo_jpg-300x94

 

Apu-Paku ry on Gambian maaseudulla ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä tekevä yhdistys. Gambia sijaitsee Länsi-Afrikassa ja kolmas osa väestöstä elää köyhyysrajan (US$1,25 per päivä) alapuolella. Apu-Pakulla on n. 500 asukkaan Pakau Penkun kylässä koulu ja pieni farmi. Tavoitteena on voimaannuttaa köyhää paikallisyhteisöä, jotta he kykenisivät parantamaan elämänlaatuaan pysyvästi. Tavoitetta kohti pyritään luomalla yhteisöön uusia elinkeinomahdollisuuksia ja kouluttamalla sekä aikuisia että lapsia.

ApuPaku Pakau Penkun lapsia

 

Onko yritykselläsi jotain hyödyllistä tavaraa lahjoitettavaksi?

Liian usein yritysten ja toimistojen muutoissa heitetään surutta tavaraa menemään eikä ajatella, että jossain muualla niillä saataisin vielä paljon hyvää aikaan. Suomessa toimii lukuisia hyväntekeväsyyttä tekeviä järjestöjä, jotka auttavat mielellään ja kertovat kuinka toimia vastuullisesti tällaisissa tilanteissa. Ollaan siis Forenomin kaltainen edelläkävijä ja ajatellaan toisin. Kaikki lähtee pienestä liikkeelle. Katso Apu-Pakun sivuilta toivelista tai seuraa missä Apu-Paku liikkuu.

 

Lisätietoja:

Forenomin vastuullisuudesta:
https://www.forenom.com/wp-content/uploads/2019/01/28151848/Forenom-Corporate-Responsibility-Guidelines-2019.pdf

https://www.apupaku.com/

 

 

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Aktiivinen istuminen ja työasennon vaihtelu ovat työhyvinvoinnin keskiössä

Teitpä työtäsi sitten toimistolla tai kotona, työympäristöllä on suuri vaikutus työyhteisön hyvinvointiin ja sen myötä yrityksen menestykseen. Vaikka asento olisi kuinka ergonominen, ei yhteen asentoon kannata jämähtää liian pitkäksi aikaa. Stoo® -tuoteperhe tarjoaa kalusteet tämän päivän työntekoon. Tutustu aktiiviseen työergonomiaan!

Lue lisää

Yliopisto kuin pieni kaupunki - Case Jyväskylän Yliopisto

Jyväskylän Yliopisto on pärjännyt poikkeustilanteessa erinomaisesti nopean reagointinsa ja osaavien kumppaniensa ansiosta. Mutta mitä kaikkea pitää huomioida ja ennakoida, jotta sekä opiskelijoille että työntekijöille mahdollistetaan opiskelu ja työnteko turvallisuudesta tinkimättä? Lue lisää asiakastarinastamme!

Lue lisää

Uusi normaali vie HR:n aikaa - näin vältät aikasyöpöt

Jotta HR:n aikaa jäisi poikkeusaikana myös muutoksen hallintaan, tulee turhat aikasyöpöt ja epärelevantit tehtävät tunnistaa, sekä pohtia, kuinka niihin tartutaan. Lue lisää!

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi