caset, vastuullisuus | Lukuaika 1 min

Hyväntekeväisyyttä käytöstä poistuvilla toimistotarvikkeilla

Case: Forenom, Staples ja Apu-Paku Ry

Forenom on Pohjoismaiden johtava kalustettujen asuntojen tarjoaja, joka keskittyy vahvasti yritysasiakkaisiin. Forenomin asuntovalikoimaan kuuluu yli 7800 kalustettua kotoisaa asuntoa, huoneistohotellia ja hostellihuonetta Pohjoismaiden kaikissa suurissa kaupungeissa. Forenom majoittaa vuosittain yli 200 000 asukasta.

Forenomin ja Staplesin yhteistyö alkoi vuonna 2018 ja se kattaa nykyään saniteettituotteet, siivous- ja taukotilatuotteet sekä toimistotarvikkeet. Yhteistyön lähtökohtana oli löytää Forenomille kumppani, joka pystyy ottamaan vastuulleen sekä toimistot että asuinympäristöt. Yhteistyö kasvaa ja kehittyy ja molemmat yritykset etsivät jatkuvasti keinoja syventää partneruutta.

Forenom on perustettu vuonna 2000 ja kuten tapana on, jossain  vaiheessa yrityksen ilme vaihtuu. Forenomille kävi juuri näin mikä yritysmaailmassa onkin hyvin yleistä.  Yritysilmeen vaihtuessa jäi tarpeettomaksi erä painatustuotteita, joille ei ollut enää käyttöä. ”Emme halunneet hävittää laadukkaita kirjoitusvälineitä vain siksi, että yritysilmeemme vaihtui. Yhdessä Staplesin yhteyshenkilömme Jan Lausean kanssa pohdimme asiaa ja syntyikin idea antaa tuotteet hyväntekeväisyyteen. Apu-Paku ry löytyi sopivaksi ratkaisuksi pulmaan.” kertoo Valtteri Hartikainen, Head of Procurement Forenomilta. 

 

Apupaku_logo_jpg-300x94

 

Apu-Paku ry on Gambian maaseudulla ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä tekevä yhdistys. Gambia sijaitsee Länsi-Afrikassa ja kolmas osa väestöstä elää köyhyysrajan (US$1,25 per päivä) alapuolella. Apu-Pakulla on n. 500 asukkaan Pakau Penkun kylässä koulu ja pieni farmi. Tavoitteena on voimaannuttaa köyhää paikallisyhteisöä, jotta he kykenisivät parantamaan elämänlaatuaan pysyvästi. Tavoitetta kohti pyritään luomalla yhteisöön uusia elinkeinomahdollisuuksia ja kouluttamalla sekä aikuisia että lapsia.

ApuPaku Pakau Penkun lapsia

 

Onko yritykselläsi jotain hyödyllistä tavaraa lahjoitettavaksi?

Liian usein yritysten ja toimistojen muutoissa heitetään surutta tavaraa menemään eikä ajatella, että jossain muualla niillä saataisin vielä paljon hyvää aikaan. Suomessa toimii lukuisia hyväntekeväsyyttä tekeviä järjestöjä, jotka auttavat mielellään ja kertovat kuinka toimia vastuullisesti tällaisissa tilanteissa. Ollaan siis Forenomin kaltainen edelläkävijä ja ajatellaan toisin. Kaikki lähtee pienestä liikkeelle. Katso Apu-Pakun sivuilta toivelista tai seuraa missä Apu-Paku liikkuu.

 

Lisätietoja:

Forenomin vastuullisuudesta:
https://www.forenom.com/wp-content/uploads/2019/01/28151848/Forenom-Corporate-Responsibility-Guidelines-2019.pdf

https://www.apupaku.com/

 

 

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Toimistokahvi-indeksi

Arki muuttuu mutta tietyt asiat ovat aina läsnä. Lue kuinka analysoimme toimistokahvin menekkiä.

Lue lisää

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Ota selvää kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Toimistoelämää koronan aikana

Elämä jatkuu ja arki löytää uudet uomansa, mutta minkälaisena työelämä näyttäytyy kaiken tämän eristyksen ja desinfioinnin jälkeen? Lue lisää, mitä työympäristön asiantuntijamme sanoo!

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi