Lukuaika 1 min

5 vinkkiä fiksuun toimistomuuttoon

Toimistomuutolla voi säästää. Sen avulla voi myös kohottaa työkulttuuria ja -tyytyväisyyttä, terästää työtehoa ja tehdä työympäristöstä toimivamman. Kun Staplesin henkilöstö vaihtoi tilat uusiin, saatiin kasaan 80 000 euron vuosisäästöt – ja samalla kokosimme avuksesi 5 vinkkiä tulokselliseen toimistomuuttoon.

1. Suunnittele tilat taitavasti, säästät suuria summia


Kiinteät työpisteet ja rojuntäyteiset varastot vievät turhia neliöitä ja maksavat pitkän pennin. Kun Staples muutti, konttori kutistui 1200 neliöstä 760 neliöön ja vuokrakuluista putosi pois huimat 80 000 euroa vuodessa.

Onnistuneella tilasuunnittelulla säästetään neliöitä ja vuokrakuluja. Modernissa monitilatoimistossa on omat tilansa äänekkäälle työlle, hiljaiselle aherrukselle, puheluille, palavereille ja asiakaspalvelulle. Jokainen valitsee istumapaikkansa itselleen parhaiten sopivaksi. Neliöitä on vain siellä, missä niitä käytetään.

2. Kehitä kulttuuria, kasvatat työtehoa!

Muutto on mainio mahdollisuus myös työkulttuurin kehittämiselle. Tilat vaikuttavat siihen, kuinka ihmisiä kohdataan.

Kun Staplesin ahdas keittiö vaihtui keskeisellä paikalla sijaitsevaan taukotilaan sekä kotoisaan, tilavaan keittiöön, kehittyi yhteishenki valtavasti. Se näkyy luvuissa asti: henkilöstö-NPS pomppasi muuton jälkeen ihan uusiin lukemiin. Monitilatoimiston myötä myös etätyöt vähenivät ja vuorovaikutusta vaativat hommat alkoivat heti sujua sutjakammin.

3. Vuokraneuvotteluista voi saada yllättävän muuttoedun

Jos muuton haluaa hoitaa itse, löytyy Staplesin talousjohtaja Poul Lindqvistiltä siihen muutama vinkki: ”Neuvottele uutta vuokrasopimusta solmiessa muutaman kuukauden vuokrattomasta ajasta. Näin meillä katettiin suuri osa muuttokuluista.”

Toinen vuokrakuluihin liittyvä asia on pysäköinti. Onko uuden tilan yhteydessä parkkipaikkoja ja paljonko niiden vuokrasta pitää maksaa? Samalla kannattaa kartoittaa tarkasti, onko nykyisessä toimistossa juuri sopiva määrä parkkimahdollisuuksia vai onko niitä pahimmillaan liian vähän tai maksetaanko jopa turhasta.

4. Luovu omasta ja säästä leasing-ratkaisujen avulla

Poul korostaa omista kalusteista luopumisen etuja muuton yhteydessä: ”Meille hankittiin kalusteet leasing-ratkaisuna: uudet, tyylikkäät huonekalut saatiin sitomatta rahaa omistuskalusteisiin. Kasvaneet juoksevat kuukausikulut ovat vähäiset muuton kokonaissäästöihin nähden.”

5. Itse tekeminen ei aina kannata

Sisustussuunnittelukumppanin, uuden kiinteistön isännöitsijän ja muiden lukuisten kumppanien välillä hääriminen ja detaljeihin perehtyminen vaatii älyttömästi työtunteja, mikä ei aina kannata. Siksi kumppani on toimistomuutossa kultaakin kalliimpi.

Opittuaan tuntemaan yrityksen ja sen tarpeet kumppani pystyy ehdottamaan ratkaisuja ennalta. Lisäksi jeesiä saa tyypillisimmissä juoksevissa toimitilahuolissa, kuten vaikka silloin, kun wc-paperi tai kahvi loppuu, neukkarin näyttö väsähtää tai uusia työtuoleja kaivataan.

”Muuttoa harkitessa kannattaa funtsia kokonaisuutta. Muutto on iso projekti, jossa on omat haasteensa, mutta se on myös mahdollisuus: hetkelliset kustannukset voivat pidemmällä tähtäimellä tuoda säästöä. Ja jos haluat muuttohuminoissa päästää itsesi keskittymään olennaiseen, ota yhteyttä meihin”, Poul vinkkaa.

Harkitsetko toimistomuuttoa?

Jos kaipaat yhtä asiantuntevaa kumppania onnistuneen toimistomuuton toteuttamiseen tai uuden työympäristön timanttiseksi hiomiseen, kutsu meidät kylään. Räätälöidään yhdessä juuri yrityksellesi osuvin ratkaisu!

Uusia ideoita parempaan työssä jaksamiseen?  Kehitä henkilöstösi jaksamista ja varaa maksuton työympäristön kartoitus  asiantuntijoidemme kanssa. Kerromme sinulle, miten voit luoda työpaikallesi  vireyttä ja hyvinvointia jokaista työntekijääsi varten! Kutsu meidät kylään

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Ergonominen kotitoimisto on työntekijän ja työnantajan yhteinen etu

Kotitoimiston ergonomiaan kannattaa panostaa, vaikka tilaa olisi rajallisesti. Toimivasta työpisteestä hyötyvät niin työntekijä kuin työnantaja.

Lue lisää

Toimistokahvi-indeksi

Arki muuttuu mutta tietyt asiat ovat aina läsnä. Lue kuinka analysoimme toimistokahvin menekkiä.

Lue lisää

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Ota selvää kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi